Over Hofstee Juridisch

Hofstee Juridisch is medio 2013 door Mirjam Hofstee opgericht vanuit de visie dat het recht voor iedereen toegankelijk (zowel betaalbaar als begrijpelijk) moet zijn. ‘In je recht staan’ is namelijk niet altijd hetzelfde als ‘je recht halen’.

Hofstee Juridisch

Soms lopen de kosten van een juridische procedure zo hoog op, dat je recht halen onbetaalbaar lijkt. Hofstee Juridisch biedt hiervoor een praktische oplossing: betaalbare, begrijpelijke en realistische adviezen. 

Hofstee Juridisch wil bruggen slaan. Bruggen tussen onze cliënten en het recht. Naast het oplossen van je juridische probleem, betrekken wij je ook graag bij dit proces. Daarom hanteren wij een transparante werkwijze. Omdat Hofstee Juridisch ernaar streeft het recht voor iedereen toegankelijk te maken, bieden wij gunstige tarieven die passen bij de gewenste juridische dienstverlening én bij jou als cliënt.

Mirjam Hofstee

Mirjam (1987) is geboren in Deventer. Nadat zij het VWO heeft afgerond is zij Nederlands recht gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Mirjam heeft tijdens haar studie Hofstee Juridisch opgericht. Tijdens haar bacheloropleiding kwam zij via een bijbaan bij een advocatenkantoor voor het eerst in aanraking met het gezondheidsrecht.

Ik ben gezondheidsrecht gaan studeren omdat het een dynamisch en levendig rechtsgebied is dat goed aansluit bij mijn maatschappelijke betrokkenheid en rechtvaardigheidsgevoel. Het gezondheidsrecht is voortdurend aan verandering onderhevig en is een rechtsgebied met veel prikkelende vraagstukken, zoals bijvoorbeeld medisch-ethische kwesties.” 

Mijn werk is belangrijk voor me; ik ben daarin ambitieus en gedreven en heb plezier in wat ik doe. Daarbij zoek ik graag zaken tot op de bodem uit om kwalitatief goed advies te geven en een ander hiervan te overtuigen.

Na het afronden van de master gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam werkte zij een paar jaar bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) als jurist/toezichthouder. Daar hield zij zich vooral bezig met de zorgplicht van zorgverzekeraars en zorgkantoren, fusies en overnames in de zorg en rechtmatigheidsonderzoeken. Vervolgens heeft zij als juridisch adviseur gezondheidszorg bij Legalbylegal voor verschillende opdrachtgevers binnen de gezondheidszorg gewerkt, zoals ziekenhuizen en zorgverzekeraars. 

Hierbij verstrekte zij juridisch en beleidsmatig advies op het gebied van gezondheidsrecht en aanpalende wetgeving. In 2018 heeft Mirjam de Grotius specialisatieopleiding gezondheidsrecht met goed gevolg afgerond. Momenteel werkt zij als jurist medische aansprakelijkheid en schadebehandeling bij VvAA. Daarnaast schrijft zij commentaren voor het online tijdschrift GZR-Updates. Mirjam is lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht.

Mirjam levert snel, accuraat en deskundig werk. De resultaten zijn uitstekend en de samenwerking verloopt altijd soepel.

Mirjam was de eerste die reageerde op mijn oproep voor het opstellen van een contract voor mijn dienstverlening. Na een korte uitleg van mijn kant heeft zij het contract opgesteld wat voor mij werkt. Snel, korte lijnen, flexibel en een fijn tarief! Als ik nog een keer wat nodig heb kom ik zeker terug!

Mirjam heeft een transparante werkwijze, communiceert helder en to-the-point. Ze geeft niet op tot ze de zaken tot op de bodem heeft uitgezocht.

Juridisch advies nodig?

Heb je juridische hulp nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op