Ondernemingsrecht

Het ondernemingsrecht houdt zich bezig met onderwerpen als: de (juridische) structuur van een bedrijf, geschillen tussen aandeelhouders, faillissementen, algemene voorwaarden en het sluiten van een overeenkomst.

Over het ondernemingsrecht

Ruzie met een aandeelhouder? Verschil van inzicht over aansprakelijkheid met een klant? Het ondernemingsrecht is de verzameling van juridische regels voor ondernemingen. Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ wil jij als ondernemer je zaken graag goed geregeld hebben. Met algemene voorwaarden kun je bijvoorbeeld de risico’s die je als ondernemer loopt, beperken. De zogenaamde ‘kleine lettertjes’ zijn eigenlijk de spelregels die gelden voor de overeenkomsten die je met klanten sluit; zo is direct duidelijk welke rechten en plichten je klant en jij hebben.

Hofstee Juridisch kan helpen bij het opstellen en/of nakijken van een set algemene voorwaarden die afgestemd zijn op jouw onderneming. Daarbij krijg je advies over hoe je deze algemene voorwaarden het beste kunt gebruiken en hoe je ze het beste ter hand kunt stellen.

Ook voor overige ondernemingsrechtelijke vragen kun je bij Hofstee Juridisch terecht.

Kunnen we helpen?

Meer weten over ondernemingsrecht of Hofstee Juridisch inschakelen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op